Omgeving

op een unieke locatie je werk exposeren

Het Drentse Landschap
Het Drentse Landschap is zeer divers. In de omgeving van de galerie zijn veel bijzondere plekken en hotspots die zeker het combineren van een bezoek waard zijn. Ook zijn er heel mooie fietsroutes in de omgeving.

De Hondsrug UNESCO Global Geopark
Het Hondsruggebied is uniek. De ruggen en dalen werden in de ijstijden gevormd. De prehistorische mens liet er ons zijn schatten na. Duizenden jaren lang gaven mensen vorm aan een landschap dat van alle tijden is.

Hervormde Kerk van Roswinkel
Op loopafstand van de galerie bevindt zich de Hervormde kerk van Roswinkel. Dit is een eenvoudig zaalkerkje uit de achttiende eeuw. Zeker een kort bezoek waard!

Veengebied Bargerveen
Eens strekte het Bourtangermoeras zich uit van de Hunze tot aan de Eems en was het groter dan de provincie Drenthe. Wat er in Drenthe van overbleef, is het Bargerveen in het zuidoosten van de provincie. Met een oppervlak van 2000 hectare overigens nog steeds een natuurgebied om u tegen te zeggen.

Museum Klooster Ter Apel
Museum Klooster Ter Apel is een uit de 15e eeuw daterend voormalig klooster in de provincie Groningen. Sinds 1992 behoort Museum Klooster Ter Apel tot de UNESCO Top 100′ van onroerende objecten in Nederland.